Logo image

Spørsmål og svar

Pole dance er en trening- og kunstform med utgangspunkt i den 900 år gammel yogatradisjonen Mallakham. Kombinasjonen dans eller bevegelse med bruk av stang eller stolpe er urgammel. Bakgrunnen til pole dance går ikke bare langt tilbake i tid, men har flere opphavssteder. Pole dance i dag eksisterer i flere former, og har både mange uttrykk, stiler og tilholdssteder. Den tradisjonen vi ser mest av i dag har sine røtter i europeisk sirkuskultur på 18-1900-tallet; omreisende sirkus turnerte med små dansetelt der teltduken ble holdt oppe av en stang oppå et bord, hvor en danser opptrådte.

Pole dance i kombinasjon med stripping oppsto under økonomisk oppgangstid i 1960-årene i Canada. Da ble stenger satt opp mellom bardisken og taket og barpersonalet tjente gode penger ved å danse på disse. Men det som på 80-tallet var forbeholdt strippeklubber og gentlemansbarer, har nå for lengst tatt steget videre, også inn i stua. På 90-tallet ble pole dance løftet inn i treningssentre i USA, og i 2003 viet Oprah Winfrey programmet sitt til pole dance.

De siste årene har pole dance blitt umåtelig populært, og etter hvert som flere har kommet til med bakgrunner som spenner vidt, har pole dance tatt mange nye retninger. Pole dance har dessuten fått flere betegnelser som; vertical dance (Finland), pole art (Kina), vertical flex (Abu Dhabi), stangdans og påledans (begge Norge).

Pole dance har utviklet seg til en verdensomspennende scenekunst, dansesjanger og fitness treningsgren. Det arrangeres årlig flere konkurranser i pole dance i mange ulike land, og VM avholdes hvert år. Sometimes Pole Studio ser frem til å sende en norsk delegasjon.

 • Pole dance gir styrke og fleksibilitet, økt forbrenning, bedre koordinasjon og holdning. Samtidig gir det et løft i selvtilliten å få til ting du kanskje ikke trodde var mulig.
 • Pole dance er en helt unik form for aktivitet som kombinerer akrobatikk, styrke og fleksibilitet. Dette gir en fantastisk form for trening, som gir resultater og treningsglede.
 • Pole dance kan tilrettelegges for alle kroppstyper og ut fra den enkeltes form og helsesituasjon, og er en sunn og helhetlig trening som passer for alle.
 • Som dansekunst er pole dance en form der du kan utfolde ulike sider av din personlighet. Mange opplever at de blir sikrere på seg selv, sin egen kropp og sensualitet. Mye fordi utøvelsen skjer i trygge omgivelser og på egne premisser, men også fordi det å bli fysisk sterkere også gir en følelse av indre styrke. Denne selvtilliten har man glede av i alle livets aspekter.

Kontaktinformasjon:

Telefon: +47 21 37 98 08

Telefonsvare fra kl 15-20 mandag til torsdag og kl 16-18 fredag.
Email: post@sometimes.no
Facebook: facebook.com/SometimesAerialPole

Sometimes Pole Studio – Oslo
Nedre Slottsgate 7
0157 Oslo

Veibeskrivelse her!

Resepsjonen er åpen:

Mandag-torsdag 17:00-20:30
Vi har åpent for klasser, kurs og workshops på ulike tidspunkt på dagtid, kveldstid og i helger. Sjekk timeplanen for klasser og for kurs. Vi tar også imot bookinger for private arrangement på lørdager og utenom våre åpningstider. Kontoret tar imot henvendelser fra kl 15 hver ukedag.

Send en forespørsel om privat arrangement her

Vi har ingen reserverte parkeringsplasser, men det finnes flere parkeringsmuligheter i området.

Sometimes Aerial & Pole Fitness ligger i Nedre Slottsgate 7 i Oslo Sentrum. Kort gangavstand fra Oslo S og Nationaltheateret, og Storinget T-bane stasjon.

 

For nybegynnere anbefaler vi en treningstights/shorts og tanktop/t-skjorte.  De aller fleste trener barbeint på pole klassene våre. Ta gjerne med deg ekstra varme, behagelige klær og sokker til oppvarming og uttøyning.

 • På alle pole klassene må du ta av deg ringer, klikker og armband og kom på klassen “lotion-fri” for best grep på stangen.
 • På enkelte av danseklassene må du ha rene joggesko til innebruk. På Hoop og Tissue bør du ha en t-skjorte med lengre armer, og en lengre treningstights.
 • Ta med egen vannflaske. Denne kan du fylle på kjøkkenet hos oss.
 • Ta med din egen yogamatte for oppvarming. Eller kan du leie matte hos oss for 25;- per leie.
 • Vi har garderobe til oppbevaring av klærne dine men ingen låsbare skap. Du må ta med verdisaker inn i salen. Vi har tre toalett, en garderobe og en dusj.

Kom 5 minutter før klassen din starter for å være sikker på at du har god nok tid.

Alle former og fasonger er velkommen hos Sometimes Aerial & Pole Fitness AS. Vi anbefaler deg å jobbe ut fra dine egne forutsetninger. Har du en skade eller andre helseutfordringer ber vi deg fortelle instruktøren din før klassen starter. Vi har fire nivåer: Intro, Begynner, Intermediate og Avansert. Du styrer selv din egen progresjon. Nøkkelen til en sunn progresjon er å ha tålmodighet, å lytte til kroppens signaler, ha realistiske forventninger til deg selv og unngå å sammenligne deg med andre. Mest av alt skal du ha det gøy.

Vi arrangerer ofte andre typer events, kurs og workshops i studio. Vi får årlig besøk av gjestelærere fra utlandet som holder workhsops og show hos oss. Dette er din mulighet til å møte og lære av noen av verdens beste pole artister. Se kalenderen (link til kalender for events).

Skal du arranger et møte, kurs eller et event? Vi leier også ut lokalene til slike arrangement. Kontakt oss på post@sometimes.no

Fordi vi har små klasser, er forhåndsregistrering og betaling nødvendig for å sikre deg plass.

Betaling og booking kan gjøres online, per telefon eller ved personlig oppmøte i studio. Ved booking av private arrangement betales kr. 500,- av totalbeløpet og restbeløpet trekkes 14 dager før oppdragsdato. Alle deltakere på klasser må være over 18 år. Er du under 18 år må vi ha dine forelsres skriflige samtykke.

Vi aksepterer alle kreditt-og debetkort og tar også imot kontanter i resepsjonen. Vi benytter Optimal Payments, en nettbetalingsløsning som oppfyller alle strenge krav til sikkerhet på nettet.

Du kan enkelt lage din egen profil i vårt MindBody bookingsystem. Der kan du registrere deg på klasser og kurs og besøke vår nettbutikk. Hvis du ønsker å betale kontant, må du forhåndsbetale I studio før d kan booke deg på en klasse eller kurs.

Forhåndsregistrering gjør det også mulig for oss å kontakte deg dersom det skulle bli noen endringer i timeplanen.

Registrere deg i vårt MindBody bookingsystem her

Din helse og sikkerhet er vårt fokus. Alle være instruktører er sertifiserte og har erfaring og legger opp klassen med tanke på sikkerheten. All trening og aktivitet foregår på eget ansvar og du må ta de hensyn som er riktig for deg og din kropp. Vi har gått kurs i førstehjelp og har prosedyrer vi følger dersom en skade oppstår. Du må si fra til instruktøren din når du skader deg og vi fyller inn et skadesskjema som lagres for deg i din profil.

 • Unngå trening om du er uvel, tar smertestillende, har en skade eller opplever smerter, har inntatt et stort måltid de siste to timene eller har drukket alkohol.
 • Sjekk med legen din dersom du er gravid, nylig har født barn, har smerter, skader eller sykdom eller av andre grunner er i tvil om du bør trene eller utføre noen av øvelsene.
 • Ikke bruk body lotion, olje eller håndkrem samme dag som du skal trene, dette kan føre til at du ikke får feste eller sklir på stangen og skader deg.
 • Drikk mye vann underveis og ta pauser når du kjenner at du behøver det.
 • For deg som trener pole dance hjemme: Pass på at stangen er riktig montert og at du har plass nok rundt deg på gulvet.
 • Unngå overtrening og redusér risikoen for belastningsskader. Legg opp til sunne treningsvaner der du starter med 2 klasser i uken. Ikke book to klasser på samme dag. Legg inn dager der du lar kroppen hvile.

Husk at øvelse gjør mester. Vær tålmodig! Slapp av, døm ikke deg selv eller sammenlign deg med andre, og viktigst av alt – ha det gøy!

Ja med et 12-måneders medlemskap kan du fryse det gratis 1 gang ihht frys-regler.

Som medlem trekkes et fast beløp fra din oppgitte konto 1 gang hver måned.

Ja, trekkdato er 1. eller 15. i måneden. Dersom du ønsker å starte etter første i måneden, betaler du bare for de dagene du begynner senere.